Zoeken

Recepten - Koekjes en wafels

Zebra cake

  • 140 g plantaardige olie (of 140 g margarine)
  • 200 g suiker
  • 200 g melk
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 springvorm (25 cm)


Verwarm de oven op 180°C.
Vet de bakvorm in en bebloem een beetje.
Doe de olie/margarine, de suiker, de melk en de eieren in de mengbeker en meng.
10 sec / snelheid 6

Voeg de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout toe en meng.

30 sec / snelheid 5

Giet 500 g van het deeg in een kom. Voeg bij de rest van het deeg de cacao en meng. Spatel eventueel alles naar beneden zodat de cacao goed vermengd is.

15 sec / snelheid 4

Doe afwisselend een schep van het witte deeg en een schep van het cacao-deeg in het midden van de bakvorm. Zorg dat de volgende schep deeg mooi in het midden van de vorige schep komt. Maak zo verschillende laagjes. Zie foto’s.
Afbakken op 180°C, ongeveer 30-40 min. Prik in de cake met een stokje.
Kleeft er niets meer aan dan is je cake klaar. Laat 10 min afkoelen in de bakvorm en ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

TIP: Bestrooi de cake met bloemsuiker of overgiet met ganache.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.