Pasta met gerookte zalm en kerstomaatjes
2 sjalotten
1 teentje look
10 g olijfolie
50 g witte wijn
150 g verse roomkaas (Philadelphia)
30 g verse basilicum (1/2 bosje)
Sap van een1/2 citroen
Groentebouillon (1 blokje of 1 kleine soeplepel groetenbouillon pasta)
400 g water
250 g penne (deegwaren)
Peper van de molen
100 g gerookte zalm
100 g kerstomaatjes
10 g pijnboompitten
Waterkers of rucola (optioneel)
Pel de sjalotten en look en hak fijn in de beker
5 sec / snelheid 5
Voeg de olijfolie toe en verwarm
2 min / 100 °C / snelheid 1
Voeg de witte wijn, de roomkaas, de basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de garnering!) en het citroensap toe
2 min / snelheid 7
Voeg 400 g water, de groentenbouillon en de penne toe en gaar
10 min / 100°C / LINKSOMDRAAI / snelheid 1
Kruid eventueel bij met wat peper uit de molen
Rooster eventjes de pijnboompitten in een pan met antikleeflaag. Laat afkoelen en meng onder de pasta
Snij de gerookte zalm in repeltjes, de kerstomaatjes in 2
Schep de pasta in een kom en versier met de zalm en kerstomaatje
Werk af met een blaadje basilicum