Pomme duchesse
- 500 g water
- 800 g bloemmige aardappelen, in fijne blokjes gesneden
- 80 g ongezouten boter, in stukjes gesneden
- 1/2 tl zout (pas aan, aan eigen smaak)
- gemalen muskaatnoot
- 4 eidooiers
Doe het water in de mengbeker. Leg de aardappelen in het kookmandje en stoom.
Test of de aardappelen volledig zacht zijn. Eventueel nog even verder stomen. Haal met behulp van de spatel het kookmandje uit de beker. Giet het water uit de mengbeker.
Plaats de vlinder op de messen.
Doe de gekookte aardappelen, boter, zout en muskaatnoot in de mengbeker. Zet het maatbekertje op het deksel. Meng. Spatel alles naar beneden.
Verwijder het dopje en laat de thermomix draaien. Voeg één voor één de eidooiers toe.
Verwijder de vlinder.
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Doe de aardappelpuree in een stevige spuitzak met een grote gekartelde spuitmond. Laat eventueel een beetje afkoelen. Spuit mooie roosjes op de bakplaat.
Bak gedurende 15-20 minuten.
Serveer direct.