Zoeken

Recepten - Kookrecepten

Vegetarische macaroni

200 g Emmenthaler of Gruyère, in grove stukken

1 grote ajuin, in 4 gesneden

20 g olijfolie

600 g havermelk

250 g sojaroom

375 g korte macaroni

300 g vegetarische spekreepjes (Sofine o.a. bij Carrefour)

½ theelpl zout

Snuifje muskaatnoot

Peper

Doe de kaas in de mengbeker en maal:

4 sec / stand 8

Doe de kaas in een kommetje en zet apart.

Doe de ajuin in de mengbeker en hak:

3 sec / stand 5

Spatel naar beneden.

Voeg de olie toe en laat garen, zonder dopje:

3 min / 100 ° / stand lepeltje

Voeg de melk, de room, het zout en de nootmuskaat toe en kook:

5 min / 100 ° / stand 1

Doe de pasta bij de saus en meng die goed onder. Gaar gedurende de tijd die aangegeven is op de verpakking:

… min / 100 ° / linksomdraai / stand lepeltje

Controleer of de pasta gaar is en zet zo nodig nog wat bij.

Bak de vegetarische spekreepjes aan in een pan met wat olie. Kruid met peper en zout. 

Voeg de reepjes en de kaas toe aan de saus en meng:

3 min / 70 ° / linksomdraai / stand lepeltje

Serveer met extra kaas op de warme pasta.

TIP: Heb je al gemalen kaas dan kan je stap 1 overslaan! 

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.