Vissoep op grootmoeders wijze
Ingrediënten voor de bouillon
250 gram visgraten (vraag dit aan uw vishandelaar, zij geven dit gratis)
1 ui
1 wortel
1 stengel selder
enkele takjes peterselie
20 g boter
200 g witte wijn
250 g zalm
250 g kabeljauw
1 teentje look
20 g boter
Ingrediënten voor de vissoep
1 blikje tomaten concentraat 140 g
½ koffielepel piment d’Espelette
½ koffielpeel curcuma
enkele blaadjes platte peterselie
peper en zout
Bereiding bouillon
Doe de ui, selder en wortel in grove stuken in de mengbeker
Voeg de visgraten, peterselie en de boter in de mengbeker en stoof aan
Voeg 500 g water toe en kook
Mix de bouillon
Zeef de bouilon
Bereiding vissoep
Voeg het teentje look in de mengbeker en mix kort
Voeg de wijn, boter, tomatenpuree, piment d’Espelette, curcuma en peper en zout, de bouillon, 400 g water en kook
mix
plaats de vis in stukjes in de varoma en stoom op de soep
Proef de soep en kruid bij naar wens.
Voeg de vis bij de soep.
Serveer de soep in een diep bord en werk af met blaadjes platte peterselie.
Smakelijk!
Tip: je kan elke vaste vis naar keuze en smaak gebruiken.