Zoeken

Recepten - Kookrecepten

Vissoep op grootmoeders wijze

Ingrediënten voor de bouillon

250 gram visgraten (vraag dit aan uw vishandelaar, zij geven dit gratis)

1 ui

1 wortel

1 stengel selder

enkele takjes peterselie

20 g boter

200 g witte wijn

250 g zalm

250 g kabeljauw

1 teentje look

20 g boter

Ingrediënten voor de vissoep

1 blikje tomaten concentraat 140 g

½ koffielepel piment d’Espelette 

½ koffielpeel curcuma

enkele blaadjes platte peterselie

peper en zout

Bereiding bouillon

Doe de ui, selder en wortel in grove stuken in de mengbeker

3 sec / snelheid 6

Voeg de visgraten, peterselie en de boter in de mengbeker en stoof aan

5 min/100°C/snelheid 2

Voeg 500 g water toe en kook

25 min/100°C/snelheid 2

Mix de bouillon

30 sec/snelheid 10

Zeef de bouilon

Bereiding vissoep

Voeg het teentje look in de mengbeker en mix kort

3 sec/snelheid 5

Voeg de wijn, boter, tomatenpuree, piment d’Espelette, curcuma en peper en zout, de bouillon, 400 g water en kook

8 min/100°C/snelheid 2

mix

1 min/snelheid 10

plaats de vis in stukjes in de varoma en stoom op de soep

10 min/varoma/snelheid 2

Proef de soep en kruid bij naar wens.

Voeg de vis bij de soep.

Serveer de soep in een diep bord en werk af met blaadjes platte peterselie.

Smakelijk!

Tip: je kan elke vaste vis naar keuze en smaak gebruiken.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.