Aardappel- en groentenpuree
- 400-500 g bloemige aardappelen (bintjes), geschild en in stukjes gesneden
- 500 g groenten (bv wortelen, broccoli, pompoen, knolselder, bloemkool in stukjes gesneden)
- 1-11/4 tl zout
- 200 g melk
- 30 g boter
- Nootmuskaat
Doe de aardappelen, groenten, zout, melk en boter in de mengbeker en kook 25-30 minuten. Zet het kookmandje (i.p.v. maatdopje) op het deksel. Dit voorkomt spetteren tijdens het koken. Ik gebruik NOOIT de vlinder om puree te maken. (in tegenstelling tot de recepten uit het basis kookboek)
Voeg gemalen nootmuskaat toe, zet maatdopje op het deksel en pureer. Serveer warm.
Wil je minder aardappelen/groenten gebruiken dan kan dit, de kooktijd blijft hetzelfde, verminder wel de hoeveelheid zout en melk. Dit is een gemakkelijk recept om voor de kleintjes (baby's, peuters, kleuters) hun groentenpapjes te maken.
TIP: Welke aardappelen voor welk gerecht?
Zie in het recept dat je kan afdrukken!