Cupcakes met marsepein en kersen
- 180 g boter
- 135 g suiker
- 1 zakje vanille suiker (8-10 g)
- 4 eieren
- 180 g bloem
- ½ pakje bakpoeder (8-10 g)
- snuifje zout
- kersen (ontpit en in 4 gesneden)
- cupcake bakvorm en cupcake papiertjes
- chocolade versieringen (recept op mijn website)
- marsepein (recept op mijn website)
Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.
Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
Doe een handvol stukjes kersen in het deeg en roer even door met spatel. Leg een cupcake-papiertje in elk de vormpje en verdeel het beslag over de vormpjes. Duw in elke cupcake een bolletje marsepein.
Bak de cupcakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster. Versier ze met een topping en de juiste chocoalde versiering. Succes!


