• Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    TM6 + basis kookboek + kookboek TM6 Modi => €1499
    In mei en juni zullen er geen bakworkshops gegeven worden.
    Voor verkoop en demo kan er steeds een afspraak gemaakt worden.

Zoeken

Recepten

Frangipanetaart

  • 1 rond vel kant en klaar bladerdeeg
  • 200 g boter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 130 g amandelpoeder
  • 125 g bloemsuiker
  • 180 g bloem
  • 125 g melk
  • enkele druppels amandelextract
  • snuifje zout
  • abricozenkonfituur
  • 1 eiwit
  • 125 g bloemsuiker
  • Enkele druppels citroensap
  • maraschino kers (cocktail kers)
  • ronde bakvormen

Werkwijze taartbodem

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet je taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Bedek de taartvorm met het vel bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan. Snij het overtollig deeg weg. Leg bakpapier op de taartbodem en giet er bakparels in. Bak de taartbodem gedurende 15 minuten in de hete oven van 190°C. (blind bakken). Haal de blind gebakken taartbodem uit de oven en verwijder de bakparels. 

Werkwijze taartvulling

Doe de malse boter en de suiker in de beker en klop los.

30 sec / snelheid 3

Voeg de eieren toe en meng ze met de boter en de suiker. Spatel tussendoor eens naar beneden.

1 min/ snelheid 3

Voeg het amandelpoeder en de bloemsuiker toe en meng tot een glad deeg.

40 sec / snelheid 2,5

Voeg tenslotte de bloem, de melk, amandelextract en het snuifje zout toe. 

1 min / snelheid 3

Smeer een royale laag abrikozenconftuur over de taartbodem. Schep de taartvulling bovenop de laag confituur. Strijk het oppervlak egaal. Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven van 160°C. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen.

Werkwijze glazuur en afwerking taart

Doe de bloemsuiker met het eiwit en enkele druppels citroensap in een propere beker en meng. 

20 sec / snelheid 6

Ontvorm de afgekoelde taart. Schep er een portie van het suikerglazuur op en strijk het open. Zet de kers op de taart. Laat het glazuur wat opstijven.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.