• De nieuwe Thermomix TM7 is beschikbaar!
    Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    Voor verkoop en demo kan er steeds een afspraak gemaakt worden.

Zoeken

Recepten

Hollandse spritsen

200 g zachte boter (kamertemperatuur)

100 g witte basterdsuiker

10 g vanillesuiker

1/2 losgeklopt ei (45 g)

250 g bloem (patisseriebloem)

snuifje zout

150 g chocolade callets (optioneel)

Doe de boter in de beker en klop die los.

30 sec / snelheid 4

Doe de basterdsuiker, de vanillesuiker en het ei in de mengbeker en meng.

10 sec / snelheid 3

Spatel naar beneden.

10 sec / snelheid 4

Zeef de bloem + het zout boven de beker en meng tot een mooi deeg.

30 sec / snelheid 5

Doe het deeg in een spuitzak met een getand spuitmondje (diameter 8-10) en spuit de koekjes op een bakplaat (met bakpapier). 

Spuit het deeg niet te dicht naast elkaar, het kan een beetje uitvloeien.

Verwarm de oven tot 175°C.
Bak de koekjes gedurende 12-15 minuten af.

Snij de koekje nog terwijl ze warm zijn.

Leg op een rooster om af te koelen.

Smelt de chocolade en dop de koekjes er in. Laat uitharden. 

5 min / 50°C / snelheid 2 (spatel eventueel eens naar beneden)
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.