• ALLE BAKWORKSHOP gaan weer door. We werken corona-proof. Ik voorzie al het nodige!
    Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    Promo's september: TM6 + de 2de beker aan - 50 % / TM5 + gratis 2de mengbeker / GRATIS krediet!

Recepten

Mozaïk- of dambord koekjes

Ingrediënten vanille deeg

250 g zachte boter (kamertemperatuur)

125 g bloemsuiker

1 vanillestokje

1 eidooier

20 g melk

375 g bloem (patisseriebloem)

Snuifje zout 

Ingrediënten chocolade deeg

200 g zachte boter (kamertemperatuur)

160 g bloemsuiker

2 eiwitten 

Snuifje zout

300 g bloem (patisseriebloem)

60 g maïzena

30 g cacaopoeder

Werkwijze vanille deeg
Doe de boter in de beker en klop die los

30 sec / snelheid 4

Doe de suiker, het merg van het vanillestokje, de eidooier, de melk en het zout in de mengbeker en meng

10 sec / snelheid 3,5

Spatel naar beneden

20 sec / snelheid 3,5
Voeg de bloem toe en meng tot een mooi deeg
30 sec / snelheid 4
Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Haal het deeg uit de beker en kneed tot een bol. Verpak in plastic folie en leg in de koelkast voor minstens ½ uur.

Werkwijze chocolade deeg
Doe de boter in de beker en klop die los

30 sec / snelheid 4

Doe de suiker, de eiwitten, en zout in de mengbeker en meng

10 sec / snelheid 3,5

Spatel naar beneden

20 sec / snelheid 3,5

Neem een kommetje en weeg daarin de bloem, de maïzena en de cacao af en meng dit met een lepel. Doe dit in de beker en meng  tot een mooi deeg

30 sec / snelheid 4

Bestuif je werkblad met een beetje bloem. Haal het deeg uit de beker en kneed tot een bol. Verpak in plastic folie en leg in de koelkast voor minstens ½ uur.

30 sec / snelheid 4

Afwerking
Rol beide degen uit tot twee mooi egale plakken van 5-6 mm dikte.

Snij de degen in reepjes van 1 cm dikte

Puzzel nu de koekjes in 3 lagen van telkens 3 repen, waarvan je de kleur afwisselt. Gebruik eventueel een penseeltje met water om de reepjes mooie aan elkaar te kleven. Wikkel je deeg in plastic folie en leg in de diepvriezer voor 5-10 min. Haal het deeg uit de folie, snij in koekjes, leg ze op een bakplaat.

Verwarm de oven op 170°C en bak de koekjes gedurende 17-20 min.

Leg de koekjes op een rooster en laat afkoelen

Bewaar onmiddellijk in een goed afsluitbare koekendoos of blik.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.