Pompoensoep met lente-ui en gember
10 g gember (geschild en in schijfjes)
bussel lente-ui
30 g boter
800 g pompoen (geschild en in stukken van 3 cm)
2 wortelen (geschild en in stukken van 3 cm)
30 g geconcentreerde tomantenpuree
2 (groenten)-bouillonblokjes
700 g water
peper en zout
Pel het teentje look, de gember en de sjalotten (of ui), doe in de beker en hak
5 sec / snelheid 5
schraap naar beneden, voeg de olie toe en stoof aan
3 min / 100°C / snelheid 1
Doe de pompoen, tomaten, water en bouillonblokjes in de beker en kook
18 min / 100°C / snelheid 1
mix de soep (drijf de snelheid voorzichtig op van 5 naar 10) of gebruik de blend-functie (TM6)
1,5 min / 1-10
Kruid af naar smaak met peper en zout.
Smakelijk!
Kruid af naar smaak met peper en zout.
Giet de soep in mooie kommetjes en werk af met gesnipperde lente-uitjes!
Smakelijk!