• De nieuwe Thermomix TM7 is beschikbaar!
    Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    TM6 + gratis 2e mengbeker, slider, cutter, spiraliser en peeler en 4 jaar garantie => €1499
    Voor verkoop en demo kan er steeds een afspraak gemaakt worden.

Zoeken

Recepten

Pruimentaart met frangipane

Ingrediënten voor de taartbodem

  • 75 g boter (kamertemperatuur, in blokjes)
  • 75 g (witte) basterd suiker (AH)
  • 1 ei
  • 200 g witte bloem
  • snuif zout

Ingrediënten voor de frangipane

  • 100 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 g boter (kamertemperatuur, in blokjes)
  • 60 g witte bloem
  • 100 g kristalsuiker
  • geschaafde amandelen
  • bloemsuiker (poedersuiker) of sneeuwsuiker (raftisnow)

 

Werkwijze deeg taartbodem

Doe 75 g boter en 75 g basterdsuiker in de mengbeker en meng

1 min / snelheid 4 spatel naar beneden

Voeg 1 ei toe en meng

30 sec / snelheid 4 spatel naar beneden

Zeef 200 g bloem en het snuifje zout op het mengsel en meng

30 sec / snelheid 4

Haal het deeg uit de mengbeker en omwikkel het met plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. Maak ondertussen de frangipane vulling

Werkwijze frangipane

Meng 100 g amandelmeel, 2 eieren, 100 g boter, 60 g bloem en 100 g suiker tot een glad deegje

2 min / snelheid 4

Afwerken taart

Rol het deeg uit en leg in de bakvorm. Zet 30 min in de koelkast of 10 min in de diepvries.

Was de pruimen en snijd ze in schijfjes

Verwarm de oven voor op 175°C

Doorprik de taartbodem en bestrijk met de frangipane. Leg er de schijfjes pruimen op. Je hoeft ze er niet in te duwen, tijdens het bakken zakken ze vanzelf in de frangipane.

Bestrooi met de amandelschilfers en bak gedurende 40-50 min af.

Haal uit de oven als de taart gaar is en mooi goudbruin is gebakken.

Laat even rusten en haal uit de bakvorm.

Je kan eventueel nog afwerken met bloemsuiker of sneeuwsuiker (raftisnow)

TIPS:

Deze taart kan je ook maken met perziken of abrikozen.

Het kan zijn dat je wat deeg en frangipane over hebt. Dat kan je invriezen en later gebruiken.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.