Pruimentaart met frangipane
Ingrediënten voor de taartbodem
- 75 g boter (kamertemperatuur, in blokjes)
- 75 g (witte) basterd suiker (AH)
- 1 ei
- 200 g witte bloem
- snuif zout
Ingrediënten voor de frangipane
- 100 g amandelmeel
- 2 eieren
- 100 g boter (kamertemperatuur, in blokjes)
- 60 g witte bloem
- 100 g kristalsuiker
- geschaafde amandelen
- bloemsuiker (poedersuiker) of sneeuwsuiker (raftisnow)
Werkwijze deeg taartbodem
Doe 75 g boter en 75 g basterdsuiker in de mengbeker en meng
1 min / snelheid 4 spatel naar beneden
Voeg 1 ei toe en meng
30 sec / snelheid 4 spatel naar beneden
Zeef 200 g bloem en het snuifje zout op het mengsel en meng
30 sec / snelheid 4
Haal het deeg uit de mengbeker en omwikkel het met plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. Maak ondertussen de frangipane vulling
Werkwijze frangipane
Meng 100 g amandelmeel, 2 eieren, 100 g boter, 60 g bloem en 100 g suiker tot een glad deegje
2 min / snelheid 4
Afwerken taart
Rol het deeg uit en leg in de bakvorm. Zet 30 min in de koelkast of 10 min in de diepvries.
Was de pruimen en snijd ze in schijfjes
Verwarm de oven voor op 175°C
Doorprik de taartbodem en bestrijk met de frangipane. Leg er de schijfjes pruimen op. Je hoeft ze er niet in te duwen, tijdens het bakken zakken ze vanzelf in de frangipane.
Bestrooi met de amandelschilfers en bak gedurende 40-50 min af.
Haal uit de oven als de taart gaar is en mooi goudbruin is gebakken.
Laat even rusten en haal uit de bakvorm.
Je kan eventueel nog afwerken met bloemsuiker of sneeuwsuiker (raftisnow)
TIPS:
Deze taart kan je ook maken met perziken of abrikozen.
Het kan zijn dat je wat deeg en frangipane over hebt. Dat kan je invriezen en later gebruiken.




