• ALLE BAKWORKSHOP gaan weer door. We werken corona-proof. Ik voorzie al het nodige!
    Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    Promo's september: TM6 + de 2de beker aan - 50 % / TM5 + gratis 2de mengbeker / GRATIS krediet!

Recepten

Rijsttaart op grootmoederswijze

– 1000 g melk
– 75 g suiker
– 1 snuifje zout
– 220 g dessertrijst (rijst voor rijstpap van Bosto)
– 1 zakje saffraan (0,1-0,15 g draadjes of poeder)
– 3 eieren
– 75 g amandelpoeder
– Een halve theelepel vanille extract
Doe de melk, suiker, saffraan en het snuifje zout in de mengbeker en verwarm
8 min / 100° C / snelheid 1 zonder maatbeker

Voeg de rijst toe en kook
45 min / 90° C / linksomdraai/ snelheid 1 zonder maatbeker

Beng de rijstpap over in een kom
Was de beker uit of gebruik een 2de beker

Doe de eieren en het amandelpoeder en het vanille-extract in de beker en meng
15 sec / snelheid 4

Meng dit mengsel onder de rijstpap
Giet het deeg in een goed ingevette bakvorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 30 minuten
Laat in de bakvorm afkoelen op een rooster
Tips:

Je kan eerst een kruimeldeeg blind bakken in de bakvorm.

Daarin breng je dan de rijstpap en bak je samen af.

De afgekoelde rijsttaart kan je bestrooien met bloemsuiker.

Gebruik een beetje extra vanillesuiker tijdens de bereiding van de rijstpap.

Een snuifje kaneel geeft ook een extra lekkere smaak aan de rijstpap.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.