• Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    TM6 + basis kookboek + kookboek TM6 Modi => €1499
    In mei en juni zullen er geen bakworkshops gegeven worden.
    Voor verkoop en demo kan er steeds een afspraak gemaakt worden.

Zoeken

Recepten

Rudolf taartjes

ingrediënten voor de cake

180 g boter

135 g suiker

8 g vanillesuiker

4 eieren

180 g bloem

1 koffielepel bakpoeder

snuifje zout

ingrediënten voor de ganache

100 g donkere chocolade (in stukken gesneden)

70 g slagroom, min 30 % vet

1 klontje boter (10 g) (zorgt voor een mooie glans van je glazuur)

Verwarm de oven op 175 °C

Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig.

4 min / snelheid 4

Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

1 min / snelheid 4

Voeg het zout, de bloem en het bakpoeder beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.

1 min / snelheid 4

Bak de cakes 20 minuten in een oven op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.

Maak een ganache (recept zie hier onder!).

Laat de ganache een beetje afkoelen en bestrijk  de cakes met de ganache. 

Laat zeer goed afkoelen.

Maak 2 inkepingen voor de oortjes en steek ze op de vorm.

Zet ook 2 oogjes en het neusje op de juiste plaats.

Werkwijze voor de ganache:

Doe chocolade in de mengbeker en rasp.

10 sec / snelheid 8

Voeg de slagroom en het klontje boter toe en smelt.

Breng over in een kom.

Gebruik de ganache om je taart verder af te weken.

2 min / 50 °C / snelheid 3
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.