• WEGENS DE CORONA-CRISIS WORDEN ALLE WORKSHOP EN BASISDEMO'S UITGESTELD EN DIT TOT EN MET 19 APRIL!
    Een thermomix bestellen kan nog telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    • PROMO BIJ AANKOOP TM6 => gratis kruimeldief VC100 van Kobold (twv. €129,00)
    • PROMO BIJ AANKOOP TM5 => gratis TM5 mengbeker (twv. € 245,00)
    • GRATIS KREDIET BIJ AANKOOP TM6: KREDIET 0 % (Let op, geld lenen kost ook geld!)

Recepten

Suiker- of Luikse wafels

200 g tarwebloem
50 g volle melk
50 g ei
25 g kristalsuiker
5 g  vanillesuiker
25 à 30 g verse gist
5 g zout
150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
150 g dikke parelsuiker
verkruimel de gist in de beker, voeg de melk toe en warm op
1 min / 37°C / snelheid 1
1 min / snelheid 3
1 min / snelheid 4
Voeg de bloem, de suiker, het ei, de boter en het zout toe. Meng tot een egaal deeg
20 sec / snelheid 5
kneed het deeg
3 min / kneedstand
laat het deeg 10 minuten rusten op kamertemperatuur
meng de parelsuiker eronder en laat opnieuw 10 minuten rijzen
20 sec / linksomdraai / snelheid 1
weeg stukjes deeg van 75 g af, maak er bolletjes van en laat ze 45 tot 60 minuten narijzen
verwarm het wafelijzer op de medium stand en bak de wafels ongeveer 3 minuten (inboteren hoeft niet want er zit voldoende boter in het deeg)
Het ijzer mag vooral NIET te warm zijn want deze wafels verbranden snel door het hoge suikergehalte!!!
TIP
Halveer de deegbolletjes als je kleine wafeltjes wil bakken.
Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.