• Een thermomix bestellen kan ook telefonisch of per mail. Het toestel wordt gratis aan huis geleverd!
    TM6 + basis kookboek + kookboek TM6 Modi => €1499
    In mei en juni zullen er geen bakworkshops gegeven worden.
    Voor verkoop en demo kan er steeds een afspraak gemaakt worden.

Zoeken

Recepten

Vissoep op grootmoeders wijze

Ingrediënten voor de bouillon

250 gram visgraten (vraag dit aan uw vishandelaar, zij geven dit gratis)

1 ui

1 wortel

1 stengel selder

enkele takjes peterselie

20 g boter

200 g witte wijn

250 g zalm

250 g kabeljauw

1 teentje look

20 g boter

Ingrediënten voor de vissoep

1 blikje tomaten concentraat 140 g

½ koffielepel piment d’Espelette 

½ koffielpeel curcuma

enkele blaadjes platte peterselie

peper en zout

Bereiding bouillon

Doe de ui, selder en wortel in grove stuken in de mengbeker

3 sec / snelheid 6

Voeg de visgraten, peterselie en de boter in de mengbeker en stoof aan

5 min/100°C/snelheid 2

Voeg 500 g water toe en kook

25 min/100°C/snelheid 2

Mix de bouillon

30 sec/snelheid 10

Zeef de bouilon

Bereiding vissoep

Voeg het teentje look in de mengbeker en mix kort

3 sec/snelheid 5

Voeg de wijn, boter, tomatenpuree, piment d’Espelette, curcuma en peper en zout, de bouillon, 400 g water en kook

8 min/100°C/snelheid 2

mix

1 min/snelheid 10

plaats de vis in stukjes in de varoma en stoom op de soep

10 min/varoma/snelheid 2

Proef de soep en kruid bij naar wens.

Voeg de vis bij de soep.

Serveer de soep in een diep bord en werk af met blaadjes platte peterselie.

Smakelijk!

Tip: je kan elke vaste vis naar keuze en smaak gebruiken.

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.