Zoeken

Recepten - Kookrecepten

Champignonsaus

60 g sjalot

30 g boter

25 g bloem, of iets meer

400 g champignons (in 4 gesneden of in schijfjes)

400 g rundsbouillon Lacroix (of kippenbouillon)

250 g room

40 g calvados

Doe de sjalotten in de mengbeker en hak:

4 sec / snelheid 5

Spatel naar beneden.

Voeg de boter toe en laat garen zonder maatbekertje:

4 min / 100 °C / snelheid 1

Doe de bloem en de champignons erbij:

5 min / 100 °C / linksomdraai / snelheid lepeltje

Voeg de bouillon toe:

20 min / Varoma / linksomdraai / snelheid 1

Voeg de calvados en de room toe en laat binden:

15 min / 100 °C / linksomdraai / snelheid 1

TIP: heb je geen calvados dan kan je ook Porto gebruiken!

Succes!

Bakken met Marian
Manitobawijk 21
8420 Wenduine
(De Haan)
Telefoon
0496 622 511
E-mail
info@bakkenmetmarian.be
Privacy & voorwaarden
Vind me ook op
Thermomix is een gedeponeerd merk van Vorwerk. Deze site wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot.