Paashaasbroodjes
Ingrediënten voor 10 broodjes
- 240 g volle melk
- 60 g boter
- 30 g verse gist
- 570 g tarwebloem
- 2 eieren (medium)
- 15 g suiker
- 10 g zout
- beetje melk om de broodjes in te smeren voor het bakken
Doe de melk, boter en gist in de mengbeker en meng.
2 min / 37°C / snelheid 2
Doe de bloem, eieren, suiker en zout in de mengbeker en kneed.
5 min / kneedfunctie
Haal het deeg uit de beker en breng over in een kom. Dek af met plasticfolie en laat 1/2 tot 1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
Verdeel het deeg in 10 gelijke delen (ongeveer 90 g per deel) en bol op. Rol uit tot een lange rol van 30 cm. snij een klein stukje af dat later het staartje zal vormen en bol dit op.
Vorm het paashaasje. Maak een soort lus en twist de uiteinden rond elkaar. Leg op een bakplaat. Duw het bolletje in de opening. Dek af met een theedoek of keukenhanddoek die je nat spuit met een plantenspuit.
Laat rijzen (ongeveer 1 uur).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Smeer de broodjes in met een beetje melk. Bak gedurende 10-15 minuten af in de voorverwarmde oven. Verlaag eventueel de laatste 5 minuten de temperatuur als de broodjes te snel donker worden.
Laat afkoelen op een rooster.