Crema Catalana
500 g volle melk
120 g room
20 g maïszetmeel (maïzena)
6 eidooiers
100 g suiker
Enkele lepels kandij- of rietsuiker voor het krokant laagje
1 kaneelstokje (of kaneelpoeder)
1 snuifje zout
schil van een citroen (grote stukken)
schil van ¼ sinaasappel (grote stukken)
Zet de vlinder op de messen.
Doe de melk, de room, de eierdooiers, de suiker, het maïszetmeel en het snuifje zout in de beker.
Mix alles tot een glad mengsel.
15 sec / snelheid 3,5
Voeg de citroen- en sinaasappelschil en het kaneelstokje toe en warm op
16 min / 90°C / linksomdraai / snelheid 2
Haal de citroen- en sinaasappelschil en het kaneelstokje uit het mengsel.
Breng het mengsel over in lage schaaltjes en laat enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.
Strooi de kandij- of rietsuiker in een fijn laagje over de potjes. Smelt, met een kleine brander, de suiker tot een krokant laagje. Heb je geen brander dan kan je de potjes ook even onder de gril plaatsen.
TIP: Giet een scheutje Grand Marnier voor het opkoken in het mengsel voor
een nog pittigere smaak